Arbeta som brandman

Vad gör brandmän?

Brandmän skyddar allmänheten genom att ta hand om bränder och andra olyckor. De är ofta den första akuta personalen vid scenen av en olycka.

Tips: kolla hos Jobb.nu för att se om det finns några brandmansjobb.

Brandmännens arbetsuppgifter

AD

Brandmän gör vanligtvis följande:

Enheten brand lastbilar och andra utryckningsfordon vid nödsituationer Släcka bränder med hjälp av slangar och pumpar Hitta och rädda offer i brinnande byggnader eller andra nödsituationer Behandla offrens skador med akut sjukvård Utarbeta skriftliga rapporter om brand eller akuta händelser Rengöra och underhålla utrustning Genomföra övningar och träning i brand striderna tekniker Tillhandahålla offentlig utbildning om brandsäkerhet

När svarar en nödsituation, gör brandmän uppgifter som tilldelas av en överlägsen officer. De kan vara ansvariga för ansluter slangar till brandposter, bedriver pumpar till makten i slangar, klättring stegar eller med hjälp av verktyg för att bryta igenom skräp. Andra brandmän kan vara ansvariga för att tillhandahålla läkarhjälp.

De flesta samtal brandmän besvara är medicinsk, inte brand, nödsituationer.

Brandmän arbetsuppgifter kan ändras flera gånger medan de är på scenen i en nödsituation. I vissa fall kan de ligga kvar på katastrofen scener för dagar, undsättning fångade överlevande och bistå med medicinsk behandling.

Brandmän kan specialisera sig på svara upp mot skogsbränder eller farligt material incidenter.

Skogsbrandmän använda tung utrustning och vatten slangar för att styra skogsbränder. De skapar också ofta brand linjer – en hand cut-ned träd och dug upp gräs i vägen för en brand – att beröva en brand av bränsle. Vissa elit skog brandmän, känd som rök byglar, fallskärm från flygplan att nå annars otillgängliga områden.

Vissa brandmän arbetar i farligt material enheter och är särskilt utbildade för att styra, förhindra och rensa upp farliga material, såsom oljeutsläpp och kemiska olyckor. Mer information finns i profilen på farliga material avlägsnas arbetstagare.

Arbetsmiljö hos brandmän

Frivilliga brandmän har samma skyldigheter som betalats brandmän och står för majoriteten av brandmän på många områden. Enligt National Fire Protection Association bemannas cirka 70 procent av fire avdelningarna helt och hållet genom frivilliga brandmän i 2008.

När inte på scenen i en nödsituation, arbeta brandmän vid brand stationer, där de sova, äta och stanna kvar på samtalet. När ett larm ljud, brandmän svara, oberoende av vädret eller timme.

Skador och brandmän

Brandmän har i allmänhet en högre grad av skada och sjukdom än det nationella genomsnittet. De möter ofta farliga situationer, inklusive komprimera golv och väggar, trafikolyckor och överexponering eld och rök. Brandmän bära skyddskläder redskap för att minska dessa risker. Den skyddande växeln kan vara mycket tung och varma. Arbetsscheman

Brandmän arbetar normalt långa och varierad timmar, ofta ca 50 timmar i veckan. De flesta brandmän arbetsskift dygnet runt jour och är inaktiverade följande 48 eller 72 timmar. Andra arbetsskift 10 timmars dag 3-4 dagar, följt av 14 timmars nattskift 3-4 nätter före tar emot 3-4 dagar utanför. Ytterligare timmar kan krävas när svara på brand eller medicinsk nödsituation.

Hur man blir en brandman

Brandmän vanligtvis måste ha minst en high school diploma, men vissa har en postsecondary examen i brand vetenskap eller en närstående disciplin. De flesta brandmän måste klara skriftligt och fysiska tester, utföra en rad intervjuer och hålla en emergency medical tekniker (EMT) certifiering. Alla brandmän får omfattande utbildning efter att hyras.

Sökande till brandman arbetstillfällen måste normalt vara minst 18 år gammal och har ett giltigt körkort. De måste också klara en medicinsk examen och drug screening till anställd. Efter att hyras, kan brandmän övervakas på basis av slumpmässiga för narkotikamissbruk.

Utbildning

De flesta brandmän måste ha ett high school-diplom. Ett ökande antal brandmän har dock även postsecondary utbildning. Vissa högskolor erbjuder program för certifikat eller grader i brand-och anläggningskonstruktion eller brand vetenskap.

Utbildning

På ingångsnivå brandmän får flera veckor av utbildningen vid brand akademier drivs av institutionen eller av staten. Genom klassrummet undervisning och praktisk utbildning studera rekryter tekniker för brandbekämpning och förebyggande av bränder, lokala byggnormer och medicinska förfaranden vid nödsituationer. De har också lära att bekämpa bränder med standardutrustning, inbegripet axlar, motorsågar, brandsläckare och stegar.

Några fire avdelningarna har ackrediterat lärlingsutbildning program som varar upp till 4 år. Dessa program kombinerar formell instruktion med på-the-job-utbildning under överinseende av erfarna brandmän.

Viktiga egenskaper hos en brandman

Analytiska färdigheter. Brandmän måste snabbt utvärdera brådskande scener och bestämma vad du ska göra.

Kommunikationsförmåga. Brandmän måste kunna kommunicera förhållanden vid en nödsituation scen till andra brandmän och nödsituation-svar besättningar.

Mod. Brandmän måste ange farliga situationer att göra sina jobb.

Fysisk uthållighet. Brandmän kanske bo på katastrofen scener under lång tid för att rädda och att behandla offer. De kan kallas för att reagera på nödsituationer vid någon timme om dagen.

Fysisk styrka. Brandmän måste vara tillräckligt starka för att flytta utrustning och skräp vid en nödsituation webbplats. De måste också kunna utföra offer som inte kan gå.

Lagarbete. När du arbetar vid farliga nödsituationer webbplatser, måste brandmän arbeta som välutbildad lag att reagera snabbt och att minimera skador.